Igår tänkte jag att om det var behagligt ute och kroppen var samarbetsvillig kunde jag ta mig in till stan idag. Började bli lite tveksam till det när jag hörde på radion igår att antalet smittade ökar. Så att jag blir lite rastlös ibland är ju en småsak i sammanhanget.
Imorse var jag trött och tung i kroppen. Då kändes det inte så svårt att vara hemma.
 

Jag kunde ju dricka gott te. Det här är ett grönt te med äpple som jag köpte på Östenssons vid Verkstadstorget igår. Riktigt gott. Annars kan grönt te vara så beskt och rent grönt te dricker jag inte. För många år sedan när det började vara så poppis med grönt te var det inte de smaksatta som fanns i affärerna först. Att dricka grönt te avskräckte mig för flera år framöver. Det var hos extramor jag började dricka det igen. Hon gillade smaksatta gröna teer och jag kom dit med något nytt ibland om jag varit till någon teaffär.
 

Så kan man dricka havrelatte. Hemma dricker jag bara någon kopp kaffe om dagen och nu tycker jag de där är goda. Andra perioder är det pulverkaffe eller Pressokanna.
Har gjort rotmos idag och hade tofu och senap till. Brukar ha ärtor också men det hade jag inte hemma.
Har en deg på jäsning igen och ska baka ett lergrytebröd igen. Den här gången med oliver och oregano. Kanske gör ett imorgon också för jag har ett paket jäst kvar. Det är lika bra att passa på när orken och lusten finns.
Smitta eller inte så är det den tiden på året när jag börjar vara hemma mer. Det är bara det att tidigare kunde jag vara lite mer spontan och beställa färdtjänst för jag ville komma ut lite. Bara en sväng till Maxi räckte för mig. Jag har inte så höga krav. Blir mindre med sånt nu. Men det går ingen större nöd på mig. Jag har hjälp med inköp. Klarar mig långt på det och Ekolådan. Jag har ju haft månader efter att jag kom hem från sjukhuset när jag inte ens kunde gå ut utan var beroende av den hjälp jag har.
Imorgon får jag Ekolådan igen. Får se om jag tar några stapplande steg till affären på området en dag.