Nu är skitåret 2020 snart över. Om jag ska summera året blir det corona, covid, pandemi, karantän, hålla avstånd och en förändrad tillvaro på många sätt.
När vi inte trodde det kunde bli värre fick vi avsluta året på ett sätt vi inte tänkt.
Senaste veckan har morsan varit trött och ur form. Det sattes in extra besök hos henne. Igår hade hemtjänsten övertalat henne om att få ringa ambulans eftersom morsan hade svårt att andas och ont i bröstet. Senare ringde de från lasarettet eftersom morsan inte svarade på behandling utan blev sämre. Min syster och jag åkte dit och satt hos henne hennes sista timmar. Hon var inte kontaktbar men verkade medveten om att vi var där. Det verkade också lugna henne när vi satt och pratade. Under kvällen somnade in. När farsan sträckte ut handen och hennes syskon som gått före stod utanför dörren och väntade på henne lämnade hon oss.
Vi fick in varsin kopp kaffe så vi kunde ta en sista fika med morsan och sjunga sjömansvisor för henne.
RIP morsan!
Rest in Power!
Hoppas det finns garn, godis och många spännande böcker där du är nu!
 
Jag hade svårt att sova i natt och somnade nog inte förrän framåt 5. Gårdagen, fullmåne, kaffe och att det smällde av ett fyrverkeri när jag lagt mig gjorde sitt. Klockan var närmare 1 när jag åt frukost. Lagade till lite rester sedan för jag hade ingen lust att göra något speciellt.
Ska fira ut det här skitåret och imorgon ska 2 föräldralösa systrar åka till morsans lägenhet och kolla över. Jag hade ju beställt färdtjänst för att åka imorgon men då var ju tanken fika på nyårsdagen med morsan.
Hej då skitåret 2020! Hoppas 2021 till slut blir till någon bra!