Idag tog jag rullatorn och haltade iväg till Maxi för fredagsfika med kompisen. Regnet hängde i luften men i övrigt trivs jag med det här lite svalare vädret. Fast det törs man ju knappt säga 😀
Var rätt tidig där idag så jag gick till Willys först. Var lite småsaker jag skulle ha. Hon som tigger utanför brukar jag byta några ord med och hon pratar lite svenska. Jag uppfattade det som att hon behövde ett schampo så jag köpte henne ett och gav henne. Det var ett jag själv använder ibland.
När jag kom till fiket igen var kompisen där så vi fikade och pratade. Det är ju en del förändringar för oss bägge nu. Speciellt för henne som brukar åka på marknader men de är inställda. För någon som är i behov av ledsagning och planering när man ska göra något blir det en stor skillnad.
När färdtjänsten hämtat kompisen haltade jag iväg till Ö&B.Jag är ju lite tveksam till att handla där eftersom de säljer smällare och raketer och sånt är jag emot. Efter röran och kaoset på Dollar Store tänkte jag ge Ö&B en ny chans. Dollar Store har ju definitivt mist mig som kund. Hittade en del jag skulle ha på Ö&B. Det är till stor del framkomligt med rullator och trevlig personal. Är inte som så att jag kommer att skena där stup i kvarten utan mer någon gång ibland och handla på mig förbrukningsartiklar. Ett minus där var att kundtoan är tillfälligt avstängd pga coronan. Nu behövde jag inte gå men lade märke till det. Tar man sig dit med färdtjänst och får vänta är det ju en fördel om det finns en toa.
Fick tag i en förpackning hobbykartong i olika färger. Jag har länge tänkt börja göra egna kort igenDet var något jag tänkt på länge och nu behöver jag inte ens gå till Dollar Store mer efter kort. Så det passar att börja med nu.
När vi fikade idag pratade vi om det här att åka lite. Kompisen var beviljad tid för ledsagning för att åka på marknader. Eftersom det är inställt kan hon använda beviljad tid till annat. Bl a ska hon till Ikanohuset i Linköping. Handla, käka och åka hem. Ett köpcentrum är ju framkomligt med rullstol. Jag sa jag funderade på att beställa färdtjänst och åka till Mjölby en dag. Det är flera år sedan jag var där. Tänkte det är nog ett ställe där det inte är mycket folk nu. Ville till Klippet. Det är något liknande som Dollar Store och Ö&B. Så en fika och hem igen. Det känns lite lagom för mig nu. Egentligen vill jag åka till Norrköping men det får vänta.