Idag tog jag rullatorn och haltade iväg till Maxi för fredagsfika med kompisen. Det gick bra att gå och jag känner mig nöjd. Måste ändå inse mina begränsningar just nu så jag beställde färdtjänst hem.
Vi fikade och pratade. När kompisen åkt hem gick jag in på Maxi för att handla innan det var min tur att åka hem. Min dotter kommer hit på söndag och hon har beställt tacos. Det är också praktiskt för några som knappt äter samma saker. Dvs var och en tar det vi vill ha. Vegofärs, tomat och gurka äter vi båda två men sedan är det helt olika. Jag vill ha majs, taco sauce, ibland jalapenos och sånt. Dottern vill ha creme fraiche. Hon vill ha mjuka bröd och jag vill ha skal eller chips. Har tagit hem lite till det. Brukar inte bli mycket kvar eftersom det går att använda rester. Uppskurna grönsaker och en öppnad burk majs blir bas till en sallad. En öppnad burk taco sauce kan man använda resten på pastasås.
Jag har ju hjälp att ta ut soporna på fredagen. Egentligen är jag beviljad hjälp 4 gånger i veckan men tycker det räcker med 2. Vi tar med oss på måndagen när vi ska ut på promenad. På fredagen kommer någon hit och hämtar soporna. Jag sorterar och hemtjänsten behöver inte stå och sortera vid sophuset. Något jag tänker på är hur mycket plast det blir. Även om jag försöker minska på plasten går det inte att undvika. Då undviker jag ändå i möjligaste mån alla plastpåsar. Har med tygpåsar till lösvikt. Det är två saker jag tar plastpåse till. Det ena är när jag köper färskpotatis. Den skräpar så mycket. Gammal potatis går bra med tygpåsar. Det andra är till en förpackning jordgubbar.
Nej, jag har inte klimatoro eller dåligt samvete. Tycker alla ska dra sitt strå till stacken och göra vad vi kan. Det är mer att jag uppmärksammat att det blir mycket plast när jag sorterar.