Idag tog jag en promenad till Maxi. När jag tidigare under morgonen var ute på balkongen var det svinkallt. Jag var lite tveksam till om jag skulle ge mig iväg men bestämde mig för att göra det. Innan jag gick ut blev det väldigt disigt. Det gjorde också att det inte kändes så kallt utan riktigt behagligt. Tyckte det gick bra att gå också.
Tog en fredagsfika med kompisen och gav henne duken jag virkat. Hon fyller nästa vecka.
När färdtjänsten hämtat henne gick jag in på Maxi en sväng. Skulle ha lite småsaker. Brukar kolla bland vego och glutenfritt. Kommer ofta nya produkter. Mindre saker kan jag bära i ryggsäcken och annat kan jag skriva på inköpslistan.
 

Hittade en tofuinläggning. Ska vara som inlagd sill. Jag har aldrig gillat sill även när jag åt animaliskt. Däremot har jag gjort inläggningar på aubergine och champinjoner. Ska prova på nattmackan. Så var det en förpackning vegansk färssås. Åt hälften till glutenfri pasta idag. Nja, det var ingen höjdare. Funkar nog bättre som fyllning i en matpaj än till pasta. Det är inget jag kommer att vara sugen på och ta hem igen. Vill man ha något snabbt och enkelt funkar den. Likaså som festivalkäk. Resten blir till morgondagens käk men inget jag tar hem igen för SÅ gott var det inte. Ätbart och ok, men inte mer.
Efter Maxi gick jag till Burger King för kaffe och pommes. Beställde färdtjänst därifrån sedan.
Igår var jag till morsan och fikade. Jag var värkig och bestämde mig på morgonen att åka. Var inte säker på hur jag skulle göra. Vi fikade och pratade. Jag hade med mig bullar och ananas.
Tycker en del av värken släppt. Så nu hoppas jag på att det blir bättre. Jag tror jag har haft snövärk. Det har sagts vi kan få snö eller snöblandat under kvällen och natten.
Jag har tagit in de sista växterna från balkongen nu. Kaktusarna brukar jag låta få några frostnätter. Det gör att de börjar blomma. Den ena, som jag aldrig tror ska överleva somrarna för den verkat hängig i flera år, har knoppar. Eftersom det varnats för snö tyckte jag det var dags att ta in dem. Duschar av dem innan de ställs på sina platser. Nu är bara de kvar som får vara tills frosten tar dem. Är 2 Isbegonior som fortfarande har blommor men är lite risiga. De får vara så länge. Så är det ljung och cyklamen som jag köpte för att ha på balkongen.
I helgen hoppas jag att jag orkar baka lite matbröd. Jag kan göra Formbröd som är enklast. När jag varit så värkig har inte orken funnits.