I fredags var jag iväg på fredagsfika men inte till Maxi för fredagsfika med kompisen utan till morsan. Jag hade ingen lust att ge mig iväg till Maxi en lönefredag. Vill inte vara så mycket bland folk eller trängsel. Så hör man ju att antalet Corona-smittade går upp igen. Bättre att ta det säkra framför det osäkra. Jag åkte istället till morsan och fikade.
Innan jag åkte var bovärden här och kollade under mitt badkar. Jag har fått trycka dit det där röret som går från badkaret till avloppet. På senaste tiden har det lossnat några gånger. Det var lätt fixat iallafall och nu rinner vattnet där det ska.
 

Jag har virkat klart ett näste.
 

Är bara montering kvar så är det klart.
 
Har varit lite värkig i helgen. Gick sämre i fredags också. När jag väntar på färdtjänst brukar jag gå runt lite utan hjälpmedel. I fredags kände jag att jag behövde ha med kryckorna när jag gick runt lite. Klarade bara några steg innan jag behövde sätta ner kryckorna och ta stöd. Brukar klara att gå ut till gatan och vända. Det här händer ibland. Speciellt brukar jag märka av det på hösten. Tror det beror på kyligare luft. Under sommaren brukar jag gå bättre och sedan under hösten blir det tvärstopp. Nu är jag mer beredd på det men det var för några år sedan jag hade svårt att acceptera det och var deppig. Såg det som ett rejält bakslag. Nu delar jag mer upp året i en inne och en ute-säsong. Det känns lättare för mig att acceptera det så.
 

Igår kväll bakade jag en bovetelimpa med råriven potatis i. Det är från ett recept i en av mina loppisfyndade böcker. Smakade av det till frukost och det var riktigt gott.
Boken receptet var i råkade jag upptäcka att jag redan hade. Det blir så ibland. Jag borde använda mina receptböcker mer än vad jag gör. Nu är det lätt ordnat ändå. Jag hörde av mig till SoP och ena boken får flytta till henne. Mitt nästa projekt är att börja använda mina receptböcker mer. När jag sitter och kollar i dom hittar jag ju alltid en massa spännande. Kan kolla efter höstgrytor och även till jul. Annars gör man ofta det man brukar. Ett tag kollade jag recept innan jag skulle få hem Ekolådan.
På tal om käk. Idag åt jag glutenfri pasta. Till det en röra av lök, körsbärstomater som jag behövde göra något av, vegofärs, oliver, tomatpuré och kryddor. Det blev så mycket att det blir en portion imorgon också. Har lagt det i en liten ugnsfast form. Imorgon tänkte jag göra lite bechamellsås och slå över. Sedan värmer jag allt i ugnen.
Imorgon har jag ledsagning och på torsdag får jag Ekolådan. Tisdag tänkte jag åka till morsan och så har jag tänkt gå iväg på fredagsfika på fredag. En sväng till morsan någon dag i helgen också.