Nu är snart den här helgen över för den här gången.
I fredags blev det inget fredagsfika. Det blev fredagsfika hemma men det är den tiden på året då vi gör en paus ändå.
Har gått lite på halvfart. Jag är lite värkig, svullen vrist och går sämre än vanligt. Det är också den tiden på året.
Har virkat klart en andra röd och vit duk och börjat på en tredje. Gör så länge jag tycker det är kul och sedan tar jag upp stickningen igen. Passar med det garn jag har. Eftersom det är loppisfyndat garn är det det jag har och kan inte komplettera om det inte räcker. Jag har mycket vitt garn men enbart vita dukar är inget för mig. Kan tycka det är fint hos andra men inget för mig. Rött garn har jag olika nystan. Det skulle kunna räcka till mindre dukar men det har jag ingen användning för. Jag har flera olika nystan rött garn. Passar bra till de här dukarna och restgarn hamnar i mormorsrutor. Dessutom tycker jag det är kul att virka dukarna.
Planer för veckan? Imorgon har jag ledsagning. Får se om det blir en sväng till Den Lilla Landsortskyrkan eller Griftegården. Det bestämmer jag samma morgon och beror på väder och dagsformen.
Nästa vecka är det redan 1a Advent. Ska plocka fram och kolla igenom mina julsaker i veckan. En del ska upp till helgen och det mer juliga väntar jag med till veckan efter. Jag firar inte direkt jul men lite pynt tycker jag är kul och håller på att skapa mina egna traditioner. Tanken är att något nytt ska tillkomma varje år. Det kan vara loppisfyndat, hemgjort eller köpt. Tog hem lite efter morsan och det ska jag kolla igenom. Eftersom det var i början av året ställde jag undan det och kommer inte riktigt ihåg vad jag tog hem. Det var sånt vi haft hemma. En tomte som varit med sedan jag var barn bor här nu och ska fram sedan. Några muggar har jag köpt och nästa helg inviger jag dom. Har virkat dukar också. Är nöjd och behöver inte mycket mer. Det jag skulle vilja ha är en krans att hänga på ytterdörren men det är något jag kan fixa under året. Någon stomme kan jag nog hitta på loppis och sedan är det bara att sätta igång och dekorera med vad jag har. Eller vad jag nu gör. Har inte funderat så mycket på hur den ska se ut.
Nu ska jag ta hand om formbröd som står på jäsning. Den här gången med äpple och russin i.