I fredags blev det fredagsfika. Inte på Maxi med kompisen utan hos morsan. Hade tänkt åka till Östenssons först men det blev direkt till morsan. När jag kollade ut såg det ut att vara halt. Termometern visade-2°C. Värk och halt. Jag beställde färdtjänst direkt till morsan. Vi fikade och pratade och jag kollade igenom hennes boklåda hon fått i torsdags.
I övrigt har jag varit hemma i helgen.
 

Igår gjorde jag sojadryck. Det är ett tag sedan jag gjorde det.
Recept om någon är intresserad
10 dl vatten
2 dl sojamjöl
Salt och socker
Koka upp 8dl vatten. Rör ut sojamjöl i 2dl vatten och ha i. Låt allt koka upp och smaksätt med salt och socker. Klart!
Jag brukar halvera receptet och bara göra en halvliter för jag tycker det räcker. Salt duttar jag till med saltkaret och socker vippar jag lite på påsen. Inga direkta mått alltså men gissar på någon matsked.
Igår använde jag sojadrycken till tjockpannkaka för det var jag sugen på till kvällen. Idag gjorde jag soppa på palmkål. När jag mixat den hade jag i någon näve hackade champinjoner. Pannkaka efter. Det blev kvar en portion soppa och lite pannkaka så det blir morgondagens käk. Tror det är palmkål som också kallas svartkål. Då borde soppan vara en vegansk svartsoppa 😀
Jag är ju mycket för att ta till vara. Idag skulle jag baka.
 

Kom på att jag hade en gammal äppelglögg. Det blev aldrig av att jag drack den och sedan har jag glömt bort den.
 

Bäst före datum har passerat för länge sedan. Den luktade gott iallafall. När jag tog fram jästen såg jag att bäst före var för några dagar sedan.
 

Tidigare hade jag tömt ut glöggen och kastat jästen. Nu blev det bröd istället.
 

Nu ska det vila och svalna till frukost imorgon.
 
1a advent idag. Det är ett tunt snötäcke på marken.
Planer för veckan är ledsagning imorgon, städhjälp på tisdag och hjälp med inköp på onsdag. Så ska jag till morsan en dag.