Är trött, värkig och ur form. Men det är som det är.
Igår var min syster och systerson här med det sista från morsans lägenhet. Nu har jag en kaffebryggare och det har jag inte haft på många år. Inte sedan 1989! Då separerade jag från min dåvarande sambo. Eftersom han behövde kaffebryggaren bättre fick han ta den. Jag dricker mest te och då kunde jag värma i en kastrull på spisen. Då var inte ens vattenkokare så vanliga men jag har sedan slitit ut några stycken. Tanken var väl att jag skulle skaffa mig en kaffebryggare men det tog över 30 år. Dricker mest te, som sagt. Kaffe har jag fixat genom att brygga i en tratt över en termos, koka (kaffepanna har jag!), använda pulverkaffe, slita ut flera presso eller dricka kaffe hos andra. När vi skulle plocka ihop hos morsan sa jag att om ingen vill ha kaffebryggaren och har större behov av den kan jag ta den.
Fick också hem en liten kartong som var mitt men råkade hamna hos min syster.
Plockar upp lite i taget så det inte blir för mycket på en gång. Det gör att jag har flera halvfyllda kartonger. Hade tänkt ta en kartong i taget men det funkade inte.
 

I förrgår plockade jag upp en fin lampa och ställde den på sin plats.
 

Det är morsans 50-årspresent. Under en tid sydde hon lampskärmar. Den där lampfoten hade hon tittat på i en affär som hade material till gardiner, lampskärmar och sånt. Tror affären hette Welocita. Vet inte om den finns kvar eller har upphört. När morsan fyllde fick hon lampfoten och ett presentkort på material till skärmen. Det här var när hon fyllde 50 och då var hon yngre än vad jag och min syster är idag.
 

Jag har också fått upp lite tavlor i sovrummet. Den stora är Pilens Backe i Linköping. Farfar har målat den och som Farfars flicka tog jag hem den. Den till vänster har morsan sytt och vi har haft den så länge jag kan minnas. Den till höger vet jag inte om hon sytt eller om den kommit till oss på annat sätt. Present? Vinst? Köpt? Den i mitten är en present med ett knypplat motiv.
Det är nog några mindre tavlor som ska upp, annars har jag fått upp det mesta som ska upp på väggarna.
Börjar kännas lite jobbigt att plocka upp också för det börjar sjunka in varför jag har det och varför det är hos mig och inte hemma hos morsan.
 
Hade funderat på att åka till Maxi idag. Kände inte för att ge mig iväg. Får se hur jag gör imorgon. Var lite saker jag ville uträtta. Jag har hjälp med inköp på onsdag och Ekolådan på torsdag så jag är inte utan. Men eftersom jag inte fyllt på så mycket känns det som en del börjar ta slut. Så vill jag kolla lite själv ibland. Får se hur jag gör imorgon. Annars får jag vänta 2 veckor. Det är väl lön nästa vecka och mer folk. Då går jag ingenstans om jag inte måste.