I måndags var jag till Linköping på fikaträff med en Facebook-grupp. Det var trevligt. Jag var dessutom väldigt nöjd över mig själv. Hade kryckorna och jag bar dem långa sträckor. Så mycket har jag inte gått utan stöd på 2 år så jag känner mig nöjd. Envis träning börjar göra nytta. Nu gick jag inte runt på stan. Vi var på ett fik, jag gick iväg till ett matställe, lämnade några bebisfiltar hos Röda Korset och var till bokhandeln.
Att åka färdtjänst till Linköping var inga problem. Det brukar heller inte vara några större problem men i måndags hade det rört till sig när jag skulle hem. Ärligt talat förstod jag det nästan redan när jag beställde resan och fick tiderna. Jag blir hämtad i stan, får byta till en linje vid US och sedan vidare resa till Motala. Linjen är minibussar som går mellan länets sjukhus på bestämda tider. Går som länsfärdtjänst och sjukresor. Den jag skulle med går 16.15 från US. Fick tid 16.05 att bli hämtad i stan. Varje gång jag får en sådan tid vet jag inte vad de tänker med. Det är mycket trafik och inte smidigt att ta sig fram den tiden. Är ingen idé att påpeka det utan jag låter dem reda upp förseningarna när de kommer. Hem kommer jag så det oroar mig inte. Bilen som skulle hämta mig i stan var mycket riktigt sen. När den dök upp vid 16.20 pratade jag i telefonen och efterlyste den. Jag brukar vänta 15 minuter innan jag ringer och efterlyser färdtjänsten. När vi trasslat oss genom all trafik till Södra Entrén vid US hade givetvis linjen åkt för länge sedan. Föraren fick ringa så det skulle komma en annan bil till mig. Efter 10 minuter kom en taxi och körde hem mig. Jag kom hem men jag tycker det är dålig planering hos beställningscentralen. Ska ändå säga att de flesta gångerna funkar det bra. De gånger planeringen inte funkar och beställningscentralen är tidsoptimister är när jag ska hem från Linköping.