Igår var jag till morsan och fikade. Hade med mig mackor med vegoost och "kallademvadduvill ". Så hade jag med kakorna jag köpt på Dollar Store. Men jag vet inte om hon egentligen blev så glad för dem. Nåja, nu går jag nog inte dit förrän framåt våren ändå.
Idag har jag haft ledsagning igen. Det var några minusgrader och kallt i luften. Gick bra att gå och jag känner mig nöjd. Vi fortsätter att gå den rundan så länge det går. Dvs tills det blir halt eller snödrivor. Imorgon har jag tänkt gå till Erikshjälpen men det bestämmer jag imorgon. Det blir nog årets sista promenad på egen hand. Sedan blir det färdtjänst och ledsagning under vintern och jag ger mig ut på egen hand till våren igen. Hade jag inte haft färdtjänst hade det inte funkat. Det har hänt ibland att jag vill ut lite men inte kan gå ut själv. Då är det bara ett samtal bort för att åka till morsan eller Maxi. Efter olyckan när jag började kunna ta mig ut men inte kunde gå ute blev det en sväng till Maxi nästan varje söndag. Åkte på eftermiddagen när det inte var mycket folk. Handlade lite lätta saker jag kunde bära i ryggsäcken, fikade och glodde på folk. Det var jättebra träning för mig att gå runt i affären. Jag som inte alls gillat att vara ute så tyckte plötsligt det var trevligt att träffa folk. I och med olyckan blev jag ofrivilligt hemma. Åkte mest bara på sjukgymnastik eller hem till någon. Men nu blir det inte mycket Maxi under julhandeln. Det blir mer i januari och februari när jag har svårt att gå ut och julhandeln är över och det är tillbaka till vardagen.
 

Har ett tag funderat på att göra något som ska påminna om Bregott. Det var något jag gillade när jag åt mjölkprodukter. Jag har inget recept utan gjorde på en höft. Mjölkfritt margarin, rapsolja och salt. Blandade ihop med hjälp av degkrokarna. Sedan i en bytta. Det smakade bra på kvällsmackan men lite konstigt att bre på. Konsistensen var ungefär som att bre vispad grädde på mackan. Får se om det ändras i kylskåpet. Jag ville prova. Är fullt möjligt att det är något jag kommer att göra ibland. När jag åt mjölkprodukter räckte det många gånger med bara lite Bregott på ett gott bröd. Ska också göra lite inläggningar med tofu till jul. Sill har jag aldrig gillat ens när jag åt animalier men inläggningarna verkade goda. Har gjort med aubergine och champinjoner. Tänkte göra med tärnad naturell tofu. Köpte någon god senapstofu jag åt på knäckebröd. Tänkte göra någon inläggning med tofu lite inspirerad av den.