Jag har färdtjänst och åker några gånger i veckan. Oftast för att hälsa på någon, fika och prata lite. Jag tycker det oftast fungerar bra. Man har hört så mycket negativt på olika håll men för min del har det fungerat. Utan färdtjänst hade jag inte ens kunnat ta mig iväg någonstans. Det händer ofta att man får samåka. Jag ser inget problem i det. En del har i sitt beslut de ska åka själva. Kan bero på olika saker. En kompis till mig har tex att hon ska åka själv. Det beror på att hon ibland lätt mår illa. Är av hänsyn till medpassagerare som nog inte uppskattar när hon behöver ta fram spypåsen.
Själv har jag samåkning och det kan vara rätt trevligt ibland. Har haft en del trevliga samtal, träffat på gamla bekanta jag inte sett på länge och sett platser jag inte sett och knappt visste fanns. Även om inte stan är stor har jag plötsligt fått se nya platser. Åkt in på områden jag inte varit på tidigare, tom upptäckt ett bostadsområde jag inte visste fanns. Flera medpassagerare jag pratat med har också gjort nya upptäckter i en stad de kanske bott i hela livet.
Vad jag vet är det bara vid två tillfällen jag inte uppskattat medpassagerare och i det ena fallet uppskattade de inte mig heller. Det var ett äldre par där mannen var väldigt missnöjd och gnällde över att jag också skulle med. Jag bestämde mig för att ignorera hans gnällande och sade artigt Hej då när de gick av. Fick inget svar och det brydde jag mig inte om heller. Hans missnöje är hans problem och inte mitt. Den andra gången var när jag fick åka med ett par som luktade rätt unket, som de sovit i kläderna. Dessutom satt den ena och fes hela tiden!