Det blev sovmorgon imorse. Hade snöat lite inatt men bara ett tunt lager.
Insåg att det är en månad till julafton. Nästa söndag är det 1a Advent. Igår när jag var till Dollar Store skulle jag kolla efter ljus till Adventsljusstaken. Tyckte det var rätt urplockat där jag kollade och glömde att kolla på fler ställen. Nu inser jag att om jag ska ha måste jag fixa det i veckan. Jag kan också strunta i det och bara ha ljuslyktor. Så har jag gjort tidigare. Ljusstakaren är heller inte julig utan guldfärgad så jag kan använda den senare. Jag är ju inte någon större julfirare. Lite plockar jag fram i veckan. Dukar byter jag till Lucia. Jag har inget emot julpynt hos andra och ser gärna fina bilder. Gärna amerikanska överdekorerade hem. Kul att se men inget jag själv vill ha. Så kan jag inte låta bli att undra vart de gör av allt när det inte är säsong och framme. Det måste ju både ta plats och vara skrymmande.
Idag har jag läst ut Rickard Wolffs bok Rikitikitavi. Den hamnade nu bland det Pinglan kan kolla på om hon vill ha. Jag gillade boken. Nästa får bli den om svenska landskap som jag loppisfyndade för en tid sedan. Tycker det är kul att läsa någon faktabok ibland. Så ligger den framme för jag ville inte ställa den i bokhyllan innan jag kollat igenom lite bättre.
Har bakat Formbröd igen. Får passa på när orken finns. Så har jag i frysen till de perioder jag inte har ork eller lust. Idag hade jag i av de brödkryddor jag köpte igår och lite russin jag hade. Jag har också gjort lite "kallademvadduvill ". Tänkte åka till morsan imorgon och då tar jag med.
Mitt nästa projekt är att städa ur och rensa i kylskåp och skafferi. Tar en hylla i taget. Jag har någorlunda koll men så finns det små slattar i förpackningarna. Det är sånt som kan göras något av eller kastas. Jag gör rensning ibland och nu tyckte jag det var dags igen. Inför helgerna behöver jag få hem lite extra och då kan jag lika gärna rensa innan.
Har skrivit upp mig på ännu ett byte med julkort och ett brev. Får veta imorgon vem jag ska skicka till. Jag har fått tidigare från Canada, Norge och Sverige. Att jag fick från Canada var lite extra kul eftersom det är poststrejk där så breven lagras eller returneras tills det är över. Jag fick det på bara några dagar så det hade nog hunnit iväg innan. Att jag blev lottad till att få vykort från Norge och en tjej utanför Hudiksvall tyckte jag var kul med tanke på att det är en internationell brevvänsgrupp och många är från USA, Canada och Storbritannien.