Igår stickade jag klart ett par vantar. Bara några trådar att fästa.
Idag tog jag en promenad till affären på området. Munskydd på för jag visste inte hur mycket folk det var och lokalen är inte så stor. Det var folk men ingen trängsel.
 

Handlade lite godis till påsk och sånt som är bra att ha hemma.
För första gången på flera år har jag ris hemma. Nu var jag sugen på det och åt idag med en grönsaksgryta jag hade i frysen. Att jag inte ätit det på länge var för att jag associerade det med sjukhusillamående och klarade plötsligt inte av att äta ris. Började bli sugen när jag kollade recept från Mellanöstern.
 

Finns inte mycket vego här men hittade det här. Smakade som quorn-pålägg. Kyckling minns jag knappt hur det smakade och har definitivt inte ätit det på 40 år. Faktiskt har inte jag ätit mycket kyckling tidigare. Det var något vi sällan hade hemma. Så tyckte jag det var lite makabert att gnaga på ben. Däremot hade vi kokt höns ibland. Det var heller inget jag gärna åt utan tyckte det var rätt läskigt att man plockade bort köttbitar så det till slut låg ett skelett på fatet. Åt hellre bara ris och currysås. Vi var heller inte tvingade att äta en massa vi inte ville ha. Var det något vi inte ville ha tog vi inte av det, men det vi tog till oss skulle vi äta upp. Resterna vid matbordet fick hunden.
 

De här är veganska trots att de heter ost och rödlök. Riktigt goda också för jag har ätit tidigare.
 
Nu har jag hemma lite smått och gott till påsk. Jag har inga speciella mattraditioner. Gärna potatis och en grönsakstallrik. Men det är inget jag måste ha. Får se vad det blir. Ägg blir det iallafall inte. Innan jag gick över till veganskt blev det något ägg. Det är inget jag saknar.
Var riktigt skönt ute och blev en lagom promenad att gå till affären och sedan en annan väg hem. Det känns också bra att fylla på lite. När det är långhelg vill man gärna ha något extra.