Idag hade jag beställt länsfärdtjänst för mig och rullatorn att åka till Norrköping. Det är en liten lagom dagsutflykt. I centrum i Norrköping är mycket gallerior så det är plana ytor och lätt att gå även med gånghjälpmedel. Min dotter skulle möta upp mig. Det var smidigare att hon åkte pendeln än att hon kom hem till mig och åkte som medresenär.
Brukar börja med pommes och kaffe på Burger King. Så även den här gången men det var också sista gången. Vi beställde en kaffe, en cola och pommes. De skulle säga till när det var färdigt. Efter en kvart frågade vi efter våran beställning. Det var ju knappast inte en specialbeställning vi gjort. Kaffet var inte klart och jag blev erbjuden en dricka medans jag väntade. Ok. När vi ätit och var klara var de fortfarande inte klara med en mugg kaffe. Jag sa då att vi struntar i den för vi var klara och skulle gå och ville inte vänta. Det är ett snabbmatställe och ingen lyxrestaurang. Ska inte behöva ta en halvtimme för att fixa en mugg kaffe! Sköttes mycket osmidigt. Även fast vi fått dricka och en glass borde jag ha fått tillbaka det jag betalat för kaffet. Det är en struntsumma men det är principen. Man tar inte betalt för en mugg kaffe som man efter en halvtimme fortfarande inte kunnat leverera på ett snabbmatställe. Dessutom gick det inte att komma in på toaletten. Något mer besök på BK i Norrköping blir det inte för mig. I fortsättningen börjar jag dagen där kaffe på Pressbyrån.
I övrigt var det trevligt. Blev besök hos TGR, Myrorna och andra ställen. Vi åt på Café Strykjärnet. Inte det billigaste stället men man är inte bortskämd med ställen som har flera veganska och glutenfria alternativ. Jag åt nachotallrik. Annars äter jag oftast tacopaj där.
Det skulle vara en del festligheter och gator var avstängda. När jag skulle hem var färdtjänsten sen och var svårt att ta sig fram. Jag hade ingen tid att passa och tycker det är kul att få se lite annat. Vi fick ju åka gator och områden jag inte sett annars. En del tycker sånt är jobbigt men jag hör till de som bara tycker det är trevlig.