Igår fick jag hem Ekolådan igen. Innehållet den här gången var sallat, tomater, jordärtskockor, gulbetor, fänkål, grapefrukt, apelsiner och päron.
 
I onsdags plockade jag fram lergrytan att baka i. Gjorde ett bröd med äpplen. Det blev kompakt och lite smuligt men gott. Är alltid svårt med glutenfritt men det är bara att testa ett annat recept. Hittade ett recept men hade inte allt hemma så jag improviserade med vad jag hade. Vill ha ett lättare bröd egentligen. Äpplen på blev gott. 

Igår gjorde jag mat i lergrytan. Det är ju inte snabbmat utan är en del planering. Sedan sköter det sig självt i ugnen. Dagen innan hade jag blötlagt en näve bruna bönor som fick följa med grytan med potatis, morötter, palsternacka, gulbeta, en bit rödkål och lite annat smått och gott. Eftersom jag hade i lite rödkål och en liten lila morot fick allt en syrenlila färg. Snyggt på textilier men inte vad jag tänkt mig på käk. Det smakade bra och jag gjorde en sås till. Värmde resterna idag. 

Var till morsan idag och fikade. När jag kom hem och hade duschat tyckte jag det var dåligt tryck i vattnet. Senare när jag käkat var det inget vatten alls. Jag ringde jouren och de sa det är en större vattenläcka som håller på att åtgärdas. Det är utställt vatten men det är jag inte så hjälpt av eftersom jag inte kan bära så mycket. Har blivit erbjuden hjälp om jag behöver och det är bara jag hör av mig. Det är jag jätteglad för. Nu hoppas jag att det fixar sig ändå och vattnet är tillbaka ikväll. Jag har så jag kan borsta tänderna och göra en mugg te. Så det går ingen nöd på mig bara det är tillbaka ikväll. Diska kan jag göra imorgon. Men man märker att man är handikappad på flera sätt. Dels att inte ha något vatten. Men också vad jag klarar. Det är vid sådana tillfällen jag blir påmind om mina svårigheter att gå och framför allt att bära. Nåja, det ordnar sig nog.