Idag har jag fått Ekolådan igen. Innehållet den här gången var avokado, tomater, zucchini, spenat, gurka, rödbetor, morötter, sötpotatis och gul lök. Så har jag beställt lite extra också.
Igår hade jag hjälp med inköp. Nu är det påfyllt i skåpen. Är rätt fullt men det är så jag vill ha det. Det är planering som gäller och lite vad jag råkar vara sugen på. Behöver inte ta mig till affären om jag inte vill.
Igår gjorde jag egna vegobullar. Det är inte så svårt. En burk bönor, lite lök, jag hade i cashewnötter också, en skvätt olja, salt, peppar och om man vill ha något mer. Kör det till en smet. Forma bollar. Stek eller ugnsbaka. Klart! Jag tycker det är smidigare att göra i ugnen. Blev till idag också och då stekte jag de jag skulle ha. Finns kvar till imorgon också.
Igår åt jag dom med potatismos, idag med kokt potatis och gräddsås och imorgon får jag se vad det blir. Troligtvis med gräddsås eftersom jag har en öppnad havregrädde.
Nu ska jag koka lite havregrynsgröt till kvällsmat. Gör det i perioder och tycker det är gott. Andra perioder steker jag pangkakor. Ibland blir det te och macka. Beror på vad jag känner för och har hemma. Tycker jag äter bättre och mer varierat när jag får använda min fantasi efter vad jag har hemma.
Har stickat klart ett par vantar och nu börjat på ett par gröna sockar jag själv tänkt ha.