Idag har jag fått Ekolådan igen och lite extra jag har beställt. Innehållet den här gången var savojkål, palmkål, palsternackor, bönor, broccoli, bananer, granatäpple och kaki. Ärligt talat vet jag inte skillnaden på kaki och sharon. Det är lite som jag kallar alla små orange citrus för clementiner oavsett om det är clementiner, mandariner, satsumas eller något annat. För mig är kaki en beige byxfärg och ingen frukt.
Idag skulle jag steka några biffar av anammas formbara färs. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig då färsen varken höll ihop att forma eller steka. Var absolut inget fel på smaken och jag åt med potatis, sås, äppelmos och bönor. Det som blev kvar steker jag upp imorgon med lök, tomat och paprika. Blir nog gott till pasta.
Jag har nu ett formbröd på jäsning. Blandade i lite russin och hackade några torra fikon.
Det är ju tur jag gillar att pyssla i köket när orken finns. Eftersom det är så mycket jag inte tål är det bra om jag kan ha koll på innehåll.
Får se hur orken är imorgon och i helgen för det är mer jag vill göra. Har ett recept på en mjuk kaka med svarta bönor i. Är inget jag testat tidigare. Har inte gjort fröknäcke heller och vill testa det också. Ingredienser har jag hemma så jag får se om det finns ork.