Idag har jag fått Ekolådan igen. Innehållet den här gången var lila grönkål, aubergine, sötpotatis, bananer, satsumas, kaki, broccoli och gurka. Det blev inte av att beställa något extra den här gången men gör nog det till nästa gång.
 

Har stickat klart ett par sockar åt Lilla Fröken Popcorn. Är lite trådar att fästa bara. Jag har börjat på ett par matchande vantar också.
 

Det här blir kanske nästa projekt med sockar och vantar?
 

Eller ett par vantar i det här?
 

Min dotter frågade om jag har något lila så jag skickade lite bilder på sånt som låg överst.
 

Det här skulle hon kolla lite bättre på.
 

Jag är inte på något vis utan garn.
 

Parallellt med andra böcker läser jag den här. Är väldigt intressant om promenader på Stockholms kyrkogårdar. Det är både kända och okända och mer lokala kändisar. Även om olika sevärdheter. Minnesmärken, runstenar och sånt.
 

Ikväll dricker jag grönt te med rabarber och mynta. Riktigt gott. I bakgrunden står en deg på jäsning. Bakar ännu ett lergrytebröd. Den här gången med äpple och en näve solroskärnor i degen. Det är det fjärde lergrytebrödet jag bakar den här veckan. Sedan får det vara bra ett tag. Har inte mer jäst och har dessutom fyllt upp i frysen. Men jag är så nöjd.
Idag pratade de på radion om den ökande smittspridningen. Jag följer ju redan det mesta som uppmanas till. En del handlar väl om sunt förnuft som att hålla avstånd och tvätta händerna. Som introvert med lite social fobi är jag redan van vid att sysselsätta mig hemma . Men man blir nästan lite mörkrädd hur en del resonerar. Som i en lokal Facebook-grupp jag är med i. Där var det en som på fullt allvar frågade vilken dag det är Halloween (prova att googla!) och undrade hur man vet till vilka barnen ska gå för bus eller godis. Hon blev ju upplyst om det olämpliga i att skicka ut ungarna att ringa på hos okända och tigga godis och flera undrade om hon inte var medveten om att det pågår en pandemi. De flesta är dessutom inte roade av att främmande ungar ringer på och tigger godis, pandemi eller inte.