Igår var det alltså Black Friday och vi blev överösta av reklam och annonser. Jag handlade inte ett dugg om någon undrar. Var inte ens utanför dörren men det berodde på annat.
Är så trött på köphetsen. Att köpmännen vill tjäna en slant har jag egentligen inget problem med för det är deras jobb och ger förhoppningsvis jobb. Det är det här att det ska shoppas i tid och otid vare sig man behöver eller inte som jag är emot. Jag hörde de som passade på att köpa ny kyl och frys under Black Friday för det fanns bra erbjudanden. Det var något de behövde byta och ville vänta ut något bra erbjudande. Sånt känns ok. Däremot förstår jag inte vitsen med att handla en massa man inte behöver eller ens vill ha bara för det är rea. Igår gick de tom ut på radion och uppmanade folk att inte ta bilen till Ingelstad. Det är ett köpcentrum, område med olika affärer, i Norrköping. Var köer och många hade fått sitta en timme i kö. Även för att ta sig därifrån! Vad är det som är så viktigt där just då? Lönehelg visserligen men i vanliga fall brukar de inte gå ut och varna på radion då.
Ja, jag har också kommit hem med reaprylar bara för det var billigt eller kunde vara braåha. Sedan lång tid har jag försökt gå över på medveten konsumtion och det är något fler borde göra. Har läst en del om köpstopp och medveten konsumtion och blivit inspirerad och hämtat idéer och tankar. Köpstopp handlar om att inte handla något mer än det nödvändigaste. Medveten konsumtion är som det låter, att vara medveten om vad man handlar. Det går hand i hand.