Vaknade skapligt imorse men skulle bara "blunda lite " och givetvis somnade jag om. Nu har jag ingen tid att passa och vaknade av att det ringde på dörren. Det var hemtjänsten som skulle hämta mina sopor. En del tycker det är lite pinsamt att råka väcka mig och ber om ursäkt. Själv bryr jag mig inte och tycker många gånger det är bra att jag vaknar då. Dels är det inte i svinottan. När jag var på sjukhuset kunde vi bli väckta vid 4.30 för de skulle ta temp, ibland kolla blodtryck, ge medicin och ibland ta blodprov. Sedan var det bara att somna om. Nu är det alltså att någon tassar in vid 8.30 om de är tidiga. Det är ingen som ska sticka mig eller stoppa en termometer i örat på mig. De ska bara hämta mina sopor som jag plockat ihop och ta ut eftersom jag inte själv fixar det. När jag ska iväg på fredagsfika tycker jag det bara är bra om jag blir väckt när jag bara "ska blunda lite ".
Har plockat lite hemma. Så mycket kanske jag inte gjort men med tanke på hur senaste dagarna varit är jag nöjd med det lilla.
 

I köket bytte jag en tavla med sommarmotiv till vintermotiv. Vet inte riktigt vart det kommer ifrån men det var hos morsan och jag gillar motivet. Tror det är inramat från en tidning.
 

Jag satte upp en annan jultavla också. Vet inte om jag eller morsan sytt den eller om den är köpt. Ibland köpte morsan färdiga handarbeten på handarbetsaffären. Det var sånt som skyltats med och sedan såldes när det inte var aktuellt längre. Vi broderade mycket ett tag och det är ofta jag inte riktigt vet vem som gjort det eftersom sakerna flyttade mellan oss.
Idag är det Black Friday. Det har ju varit Black Week hela veckan och massor av annonser och reklam. Jag är astrött på all konsumtionshets. Importerad konsumtionshets dessutom eftersom Black Friday är rätt nytt här. Jag är absolut inte emot konsumtion och om någon väntar ut bra erbjudanden på sånt de vill ha och behöver har jag inga problem med. Det är mer det här att skapa ett behov och sedan allt ruffel och båg. Man hör mycket om det här att priserna höjs under hösten och sedan sänks till normalpris lagom till Black Friday. Å andra sidan kan man göra fynd om man är medveten. Allt är inte dåligt utan det är att skapa ett behov av konsumtionshets jag reagerar på.