Idag är det alltså Black Friday. Jag ska inte ha något så jag är så trött på all reklam, både i brevlådan och via sms och mail. Om någon vill ha eller behöver något och väntar ut ett bra erbjudande ser jag inget problem med. Det är köphetsen jag reagerar på. Så är det allt tjatande om Black Friday och att inte missa erbjudanden.
Jag var till Maxi igår och då var det inte speciellt mycket folk. Idag beställde jag färdtjänst för att åka till morsan. Då fick jag samåka och vi var bla till det affärsområde där Maxi är. Det är lönedag och jag tyckte inte det var mer än en vanlig lönefredag på parkeringarna. Förra året gick de ut med varningar på radio om att ta bilen till vissa affärsområden i länet för det var trafikkaos och på vissa håll kunde det bli timmar i bilköer. Kanske folk har sansat sig i år? Nåja, dagen är inte över än och många ställen gäller erbjudandena hela helgen. Om ens varorna som annonseras om finns? Vet att bla Jysk var pigga på att annonsera om varor som inte fanns eller bara någon enstaka vara. För flera år sedan hade bla Plus uppe om det flera gånger. Vad vann de på det? Ok, vissa var inställda på att handla och köpte ibland en dyrare vara än lockvaran som inte ens fanns. Andra, som jag själv, gick inte ens dit eftersom det inte kändes som ett seriöst företag.