Igår hade jag tänkt mig en lugn kväll, en litterär resa till Gotland och baka limpa. Det blev inte riktigt som jag tänkt mig fast jag både läste och bakade. Vid 20-snåret när jag satt vid köksbordet och drack te och läste kände jag det luktade brandrök. Eftersom det har brunnit flera gånger på området skulle jag kolla vad det var. Skulle ut i hallen för att kolla så det inte var källarbrand igen för det luktade rejält.
 

Slängde en blick ut genom fönstret och förstod att den här gången var det inte i källaren. Vid skolan slog det upp stora lågor och rökmoln. Nej, jag tog inte bilder istället för att ringa 112 om någon undrar. När jag kollade ut åkte brandbilen förbi och är bara utanför bild. Jag trodde först att det var skolan som brann. Förstod sedan det var något på idrottsplatsen mellan skolan och husen som brunnit. Först var det uppgifter om att det var en klätterställning. Sedan att det var ett uterum. Vet det var något där jag uppfattat som ett vindskydd men uterum kanske är mer korrekt. Det hade varit helt övertänt. Konstigt ändå att lukten av brandrök trängde in så pass för jag hade inget öppet. Det är så otäckt med bränderna och annat som varit på området. Jag hoppas verkligen att de får tag i de skyldiga. Likaså att det inte hymlas med att det finns problem som behöver tas tag i. Det har varit flera källarbränder. Hade lugnat sig men nu är det igång igen. Nu är det utomhus istället. Förra veckan brann det i ett kärl för pappersåtervinning. Vad jag hört har det också varit ett balkongfall. Vi som bor här vill ha trygghet i boendet! När jag flyttade in för snart 9 år sedan var det definitivt inte så här utan har blivit på senare år.
Över till lite roligare saker.
 

Jag bakade en limpa igår. Provsmakade till frukost och den är god.
 

Vildjästen jag satte har bildats lite bubblor i så någon jäsningsprocess har kommit igång. Det är bara att pyssla om den och ha tålamod.
 
Idag har jag varit hemma. Sov inte så bra inatt. Eller rättare sagt sov jag nog bra när jag somnade men hade svårt att komma till ro efter gårdagen. Har väl mest virkat och läst idag men det är inte fy skam det heller. Jag håller mig lite halvt i karantän. Egentligen skiljer det sig inte så mycket från min vanliga vardag. Så tycker jag att det är bättre att ta det säkra framför det osäkra. Maxi och Willys får vara ett tag. Däremot är det ok att gå till affären på området. Är inte så mycket folk där. Sortimentet är begränsat också eftersom det inte är så stor butik. Oftast är det lite småsaker jag ska ha. Annars är det mest det jag har hjälp med inköp eller får i Ekolådan som gäller nu. Mycket eventuellt ska jag till det Coop som är i Nettos lokaler en dag. Tror inte det är knökfullt med folk.