Nu är påsken över för i år. Egentligen är den inte det för i veckan lärde jag mig, på radion, att det inte är veckan före påsk som är påskveckan utan veckan efter. På Facebook har jag sett hur vänner i USA klär upp sig och går till kyrkan under påsken. Det är mycket mer en tradition där. Jag tycker det är intressant att läsa om andras påskfirande eftersom det skiljer mycket från det man är van vid. Här handlar det mer om påsklunch, ägg och umgås. Jag ser mest påsken som en början på våren.
 

Har virkat klart ännu en dödskallesjal.
 

Nästa projekt är att sticka klart en påbörjad tröja. Jag började på den för nästan ett år sedan. Lade den åt sidan när det var så varmt och jag inte hade lust att sticka. Sedan har jag hellre gjort annat men nu ska den bli färdig. Får se om Lilla Fröken Popcorn vill ha den. Jag gör en del till välgörenhet också. Hade sagt att jag kan göra tröjor i Lilla Fröken Popcorns storlek. När de blir färdiga kan hon kolla om det är något för henne. Om hon inte kan eller vill ha den går den till välgörenhet. Någonstans kommer den till användning. Jag tycker det är kul att göra och handarbete är avkoppling för mig.
Av allt garn jag kom hem med från Netto för en tid sedan har jag tänkt sticka en tröja och virka en sjal. Blir det något över får jag se vad det blir. Sockar och vantar kanske.
 
Påskafton var jag till morsan och fikade. Tog med ananas som vi mumsade på till kaffet. Hon brukar ha ledsagning på helgen och gåtränar i lägenheten. Nu försöker de övertala henne att gå ut lite. Det är knappast inte någon långpromenad eller backträning. Är mer att gå utanför huset. Tanten är lite kul ibland och skyller på allt för att slippa. När jag var hos henne sa hon att JAG var svullen i benet och därför ville hon inte gå ut. Vi kunde inte annat än skratta åt det. Hon skulle fundera på det iallafall och bara det är ett framsteg.
Jag hade tänkt ta mig några promenader i helgen men det blev inte så. Att jag hade problem med benet hade ju morsan rätt i även om det inte påverkade hur hon kunde gå ut. Svullen i vristen och ovanpå foten, svullen och öm i knät och ovanpå det känner jag av allergi. Både igår och idag har jag varit hemma men det har känts ok att vara det nu trots fint väder. Idag är det bättre i vristen.
I vanliga fall har jag ledsagning måndagar. Eftersom det var Annandag påsk visste jag inte hur det skulle bli och ingen verkade veta. När jag hade kommunala hemtjänsten var allt extra inställt i samband med helger. Ibland annars också för det var så dåligt med personal. Därför har jag inte heller senare, när jag bytte utförare av hemtjänsten, räknat med ledsagning en helgdag. Jag hade tidigare sagt att vi kunde strunta i ledsagning idag. Det räckte med att någon kom hit och tog ut mina sopor. Det fixar vi ihop med ledsagningen annars. Så hade jag räknat med att jag skulle kunna gå ut lite själv även om det inte blev backträning. Någon promenad blev det inte men det berodde på värk och allergi. Det kom hit en och tog ut mina sopor. Jag klarar inte själv att få med mig kryckor och soppåsar ner för trapporna.
Igår kände jag mig lite låg. Somnade med huvudvärk och vaknade med huvudvärk. Ibland brukar det släppa efter frukosten men när det inte gjorde det tog jag en treo och det blev bättre. Tror det berodde på allergin. Jag vet inte vad jag reagerar på. Det verkar inte vara björkpollen som är värst. Vissa år känner jag inte av så mycket eller bara några dagar. I år har det varit i flera veckor.
När jag varit hemma har jag roat mig med att handarbeta och läsa ifatt tidningar.
Imorgon har jag städhjälp och på onsdag hjälp med inköp.