Idag är det alltså 1a Advent. Jag har inte tänt ljus än. Ibland sätter jag mig en stund på kvällen, släcker ner, tänder 1a ljuset, kanske tar en mugg kvällste och filosoferar över tillvaron. Det känns som Advent är till för det.
Att jag inte är någon julfirare är ju ingen större hemlighet men däremot gillar jag Advent och Lucia.
 

Idag klädde jag min lilla rosa gran. De små kulorna struntade jag i. Eftersom det kommit till några kulor jag hittade hos morsan tyckte jag det räckte så. Om någon tycker jag har för stort pynt till en liten gran bryr jag mig inte.
 

Nu är krubban på plats. Små grisar bökar runt. Två Tivedstroll håller vakt så inte Herodes män ska hitta det lilla gossebarnet, eller vilja äta upp grisarna.
 

När jag ändå plockade om i ena hyllan måste jag dela med mig den här bilden. Min ena moster gjorde några trägubbar med kotte. Den här tror jag hon gav till farsan någon gång. Jag vill även minnas att hon själv hade en som prydnad i en rabatt. Den här får vara kvar i hyllan. Annars plockade jag bort lite för att få plats med julsaker.
 

Min mormor var mycket kreativ även om allt inte alltid var så vackert men syntes tydligt vem som gjort det. De här tomtarna hittade vi hos morsan och nu får de fira jul hos mig.
Har bytt dukar och plockat upp några tomtar. Känner mig helt färdig och ändå har jag bara en liten bråkdel av vad andra har. Fast jag är i en värkig period och det påverkar. Känner mig nöjd med det jag plockat fram och att ställa en halmbock och några tomtar på golvet på tisdag är inte speciellt betungande. Inte ens att byta duk på köksbordet som jag nyss kom på att jag glömt.
 

Har bakat en mjuk kaka med kanel och äpple. Ska provsmaka sedan.
Planer för veckan? Imorgon har jag ledsagning på förmiddagen. Senare ska jag till min ena systerdotter för hon ska ha lite julsaker. På tisdag har jag städhjälp, onsdag hjälp med inköp och Ekolådan på torsdag.